60-LETNICA MARIJANA FESEL

 

 

V nedeljo 19. januarja 2020, smo v polni cerkvi sv. Martina na Hajdini, praznovali 60. rojstni dan priljubljenega farnega župnika, naddekana Marijana Fesla.

Po kaplanskih mestih v Turnišču in na Tišini je pred dobrimi 23. leti prišel med nas Hajdinčane. Farani smo ga hitro vzljubili, saj je s svojo delavnostjo, vzgledom in prisrčnim oznanjevanjem Božje besede povezal različno misleče ljudi ter stkal mnoga prijateljstva. Temu vzgledu so v marsikaterem pogledu sledile različne organizacije in društva, posebno pa še občina in šola.

Za svoje nesebično delo, je prejel dvoje občinskih priznanj ter razna priznanja društev, ki delujejo v Občini Hajdina.

V začetku bogoslužja, ki ga je ob somaševanju slavljenca in župnika iz Tišine, Boštjana Čeha, vodil hajdinski kaplan Primož Lorbek, mu je v zahvalo zapel združeni pevski zbor ljudskih pevcev iz Hajdine in Skorbe. Po pesmi, ki sta jo njemu v čast napisala Terezija Filipaja in Janko Kirbiš, mu je v imenu ljudskih pevcev čestital Maks Kampl, še vedno aktiven pevec, ki je dan prej praznoval 100. rojstni dan.

 

Kaplan Primož, se mu je zahvalil za njegovo dolgoletno delo, v imenu župnije in še posebej vseh skupin, ki delujejo v župnijskem občestvu, mu je simbolično darilo predal tajnik ŽPS Janko Vegelj. V nadaljevanju je kaplan Primož orisal življenjsko pot slavljenca in ker je bila nedelja posvečena verskemu tisku in edinosti kristjanov, je pozval vse prisotne, da so s svojim delom vzgled, sol in luč vsem ljudem sveta.

 

Na koncu se je slavljenec zahvalil kaplanu, cerkvenemu pevskemu zboru, organistoma Emi in Gašperju, župniku Boštjanu, ljudskim pevcem in vsem ki mu pomagajo pri njegovem delu. Mašo je slavljenec daroval za pokojna starša Franja in Zofijo Fesel.

 

Po blagoslovu so vse prisotne zunaj cerkve pogreli hajdinski kletarji s toplimi napitki in pecivom.

 

Slavje se je za povabljene goste nadaljevalo v vaškem domu Draženci.

 

 

Zapisala:

Frančka Cartl

Foto:

Kaja Kristovič