SREBRNA MAŠA NA HAJDINI 2019

 

V nedeljo 23. junija 2019, smo v župnijski cerkvi na Hajdini, praznovali srebrni mašni jubilej našega rojaka profesorja dr. Andreja Šegula.

Pri mašni slovesnosti, se je poleg njegovih sorodnikov in prijateljev, zbralo lepo število vernikov.

V imenu Občine Hajdina je slavljenca pozdravil podžupan Franc Krajnc in mu poklonil spominsko darilo. V imenu domačih in vernikov, se je njegove mašniške poti v ganljivem govoru spomnil Dani Poslek, mož najstarejše srebrnomašnikove nečakinje. Naddekan Marijan Fesel ga je nagovoril kot tukajšnji redni dušni pastir. V svojem nagovoru je poudaril, da smo ponosni na njegovo prehojeno pot in veseli, da se rad vrača domov.

 

Slavnostni pridigar je bil njegov prijatelj, prav tako hajdinski domačin, p. Branko Cestnik, ki bo srebrni jubilej duhovništva praznoval prihodnje leto. V govoru je izpostavil njegovo 25-letno duhovniško pot. Poseben poudarek je dal njegovi službi profesorja na Teološki fakulteti v Ljubljani, kjer vzgaja novi rod Danes kot profesor na teološki fakulteti opravlja pomembno poslanstvo, ki je še kako pomembna za prihodnost generacij in Cerkve. Svoj nagovor je p. Branko zaključil z besedami: »Prosimo v molitvi Gospoda – duhovnikov nam daj!»

Slovesnost srebrne maše je obogatil cerkveni pevski zbor, tokrat še pod vodstvom diakona Primoža Lorbka, ki bo čez teden dni v mariborski stolnici prejel mašniško posvečenje.

 

Po zahvalni pesmi je domači župnik povabil na pogostitev pred cerkvijo, ki so jo pripravili hajdinski kletarji in pridne gospodinje. Čas druženja so mnogi izkoristili za stisk roke slavljencu in obujanje spominov.

 

 

Zapisala: Frančka Cartl

Foto: Sip TV