Koncert

V petek, 13. maja 2016, se je v cerkvi sv. Martina na Hajdini ob 19.30 začel 5. letni koncert Učiteljsko-vzgojiteljskega pevskega zbora Osnovne šole Hajdina, ki ga vsa leta vodi Uroš Sagadin. Ob klavirski spremljavi Toma Hajška so predstavili zelo raznolik program, ki ga je občinstvo nagradilo z bučnim ploskanjem. Pridružil se jim je kitarist in pevec pater Janez Ferlež, zaigrali so učenci OŠ Hajdina Eva Rihtarič na flavto, Blaž Drobnič, Lara Tekmec, Luka Šlamberger in Jure Glažar na harmoniko in učitelj OŠ Hajdina, Damjan Kobale, na kljunasto flavto.

tudi nekaj igralskih sposobnosti, saj so odigrale kratek skeč o tem, kako potekajo njihove vaje, na katerih včasih tudi kdo zamudi... Tokrat se je to zgodilo celo tistemu, ki ima vedno zadnjo besedo, ... ki pa ni nujno tudi glavna.

Pogrešali smo tistega, ki ima prvo besedo, a so ga zadržale druge obveznosti. Zato pa je bila z nami, ponosna na svoje sodelavke in njihovega zborovodjo Uroša, ravnateljica OŠ Hajdina, Vesna Mesarič Lorber in gostitelj, farni župnik naddekan Marijan Fesel. Povezovalka programa je bila nekdanja sopevka Renata Gabrovec. Vsem, ki zboru kakorkoli pomagajo na njegovi poti, se je zahvalila predsednica Viktorija Vrabl.

tekst in foto: Silvestra Brodnjak