ŠTEFANOVO NA HAJDINI 2015

 

V cerkvi sv. Martina na Hajdini je bilo na Štefanovo spet praznično. Sv. mašo je daroval domači župnik in naddekan Marijan Fesel. V pridigi se je ob razlagi Božje besede dotaknil življenja diakona sv. Štefana in njegove mučeniške smrti. Izpostavil je predvsem tri odlike sv. Štefana: pobožnost oz. vero, pogum in pokončno držo. To troje naj bi odlikovalo slehernega kristjana. Nekaj misli je namenil tudi prazniku samostojnosti in enotnosti, ki ga praznuje država Slovenija. Pri tem je posebej poudaril, naj domovino ljubimo, naj smo ponosni nanjo ter nehamo tarnati in jadikovati, če ni ravno takšna, kot smo si jo zamislili in želeli. Še manj primerno je preklinjati tiste, ki nas vodijo. V svojih prizadevanjih za drugačno in boljšo prihodnost domovine, dajajmo prednost molitvi.

Bogoslužje je s svojim petjem povzdignil Moški pevski zbor Talum Kidričevo, čarobnost prazniku je z igranjem na violino dodala Eva Hojski.

Po maši je sledil blagoslov konj in konjenikov. Lepo sončno vreme je privabilo veliko število lastnikov teh žlahtnih živali.

Za dodatno »toploto« so poskrbeli hajdinski kletarji s svojo kapljico.

 

Zapisala:

Frančka Cartl