Romanje na Ptujsko goro

Leto je ponovno naokrog in s tem tudi tradicionalno hajdinsko peš romanje na Ptujsko Goro. Niti vročina ni zaustavila več kot 70 romarjev, ki so se v soboto 13. 6. 2015 odpravili peš na Ptujsko Goro. V baziliki Marije Zavetnice so se jim pridružili tudi ostali verniki, ki so tja prišli s kolesi ali avtomobili, skupaj nas je bilo okrog 170. Pri maši so se nam pridružili še romarji iz župnije Železniki.

»Brez Marije ni krščanstva, saj ji je Bog v varstvo zaupal svojega Sina. Njej v čast so napisane mnoge pesmi, veliko umetniških upodobitev krasi oltarje, cerkve in kapelice po vsem svetu. Vsi ki živimo in prenašamo Kristusov nauk na ostale ljudi, upamo da bomo premagali moralno in etično nesnago, ki se zadnja leta razrašča v naši družbi. Upamo, da bomo, v zavetju Marijinega plašča, nekoč srečno priromali k Očetu, ki nas čaka«.

To je le nekaj misli iz bogate pridige p. Milana Holca OFM Conv.

Somaševanje je vodil župnik iz Železnikov Tine Skok, somaševala sta prej omenjeni p. Milan in hajdinski župnik naddekan Marijan Fesel.

Z Marijinimi pesmimi, je mašo obogatil cerkveni pevski zbor iz Hajdine pod vodstvom organistke Irene Cestnik.

Po litanijah Matere božje, je sledil še blagoslov in zahvala vsem, ki so se romanja udeležili, posebno še patrom iz Ptujske Gore za prisrčen sprejem.

Po prijetnem druženju, smo se zadovoljni in polni Božje milosti odpravili domov.

 

Zapisala:

Frančka Cartl